понеделник, 23 май 2022 г.

Портрети: Стефка Ленгерова

Стефка Ленгерова - старши учител

Паисиева награда 2022 г.


 Г-жа  Стефка Ленгерова работи в СУ “Св. Паисий Хилендарски“, гр. Хасково от 2008 г. и е посветила целия си професионален живот на учениците със специални образователни потребности.

С вяра и вдъхновение тя помага на учениците си да постигнат своя максимален потенциал в общообразователната средa, като изгражда непосредствена и силна връзка с тях и с техните родители. Осигурява на своите възпитаници положителни преживявания и опит, който да ги обогати и развие в максимална степен. Разбира ги и ги мотивира, водена от идеята, че различието е богатство, а не основание за отхвърляне. С търпение и грижа им помага да направят малките стъпки на напредък, за да извървят заедно дългия път на образованието. Обича своята ресурсна професия и  вярва, че мисията на учителя е да бъде водачът, който да открие нови хоризонти пред децата – специални и различни.  

     За своите колеги тя е „работливата пчеличка“, готова да се отзове на всяка молба, да подкрепи всяко творческо начинание.

     За родителите на децата със специални образователни потребности тя е човекът, на когото с  пълно доверие и спокойствие поверяват децата си, знаейки, че  индивидуалният подход и грижата за всяко дете е гарантирана.

     За учениците тя е ресурсният учител, при когото ходят с удоволствие и радост, защото им помага да открият своите силни страни,  подкрепя ги да развиват способностите си, поощрява ги да изявяват себе си в степен, в която е възможно.

     Толерантност, разбиране, приемане и подкрепа – това са щрихите, очертаващи кратко, но точно личността на г-жа Стефка Ленгерова -  носител на  Паисиева награда за 2021/2022 учебна година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар