понеделник, 23 май 2022 г.

Портрети: Янка Иванова

 

Янка Иванова - старши учител по история и цивилизации

Паисиева награда 2022 г.

Г-жа Янка Иванова започва работа в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Хасково, през 2017 година като възпитател в ЦОУД, но водена от стремеж към самоусъвършенстване, още на следващата година приема предизвикателството да работи като преподавател по  история и цивилизации и по дисциплини от философския цикъл. Работата ѝ е изключително динамична и ползотворна, и я среща с прекрасни деца, които я мотивират и предизвикват да продължава със самоусъвършенстването, което довежда до реализиране на много интересни изнесени уроци, образователни игри и състезания, както в реална, така и в електронна среда. /„Аз обичам България“, „Търсачи на съкровища“, ученическо състезание „Хасковски будители“,  проведено в РИМ, „Знам и мога“, „Слава Вам, учители“ /

Тя е организатор и проверяващ работата на участниците в олимпиади и състезания от училищно ниво. Постигала е винаги високи резултати на учениците си на проведените олимпиади. Няколко поредни години учениците ѝ се класират на олимпиади на областно ниво, а през учебната 2020/2021 нейна ученичка се класира и на национален кръг на олимпиадата по история и цивилизации. Г-жа Янка Иванова работи успешно и в екип с колеги не само от нашето училище – тя споделя опит и свои разработки на уроци в „Платформа за взаимопомощ на учители и училища“/ https://www.teacherwef.bg/ .

В пряката си работа с учениците тя се опитва да се слее с тях, да влезе в техния свят, да разбере какво ги вълнува. Нейното кредо и философия на преподаване е, че всяко дете може да постигне повече, ако е обградено с обич, разбиране и към него се подходи с нестандартно и непредубедено мислене. Друга важна черта, която отличава г-жа Янка Иванова е, че при нея от пасивни слушатели, които безкритично приемат учебния  материал, учениците се превръщат в  активно пресъздаващи и творчески представящи се личности, интерпретиращи дадената им информация.

Съвременен будител, новатор, творец, инициатор на много състезания и празници в училище, учител със заслуги за издигане престижа на училището ни, ето това е накратко г-жа Янка Иванова, носител на  Паисиева награда за 2021/2022 учебна година. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар