сряда, 28 февруари 2024 г.

Spelling Bee JUNIOR

 За първа година училището ни се включва в състезанието Spelling Bee JUNIOR. В тази езикова надпревара участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. В продължение на няколко месеца участниците се подготвяха по предварителен списък от 250 думи. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за 14-та година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.

На 28 февруари се проведе първият кръг на Spelling Bee JUNIOR в нашето училище. След оспорвана надпревара 1 място спечели Виктория Димитрова Джонгова от 4 "В" клас, а нейна подгласничка е Анджелина Веселинова Дишлиева също от 4 "В" клас. Те ще представят училището ни на регионалния кръг в средата на март, а дотогава ще трябва да научат още 150 думи.

 

 











Няма коментари:

Публикуване на коментар