вторник, 13 февруари 2024 г.

Два учебни часа, шест учебни предмета и много любов

     Учениците от 10. клас и учителите им по английски език, философия, литература, изобразително изкуство, химия и биология откриха точните пропорции за първия ни интердисциплинарен STREAM  урок  в 10. клас. В основата бяха теорията на Джон Лий за типовете любов и творчеството на Яворов.

Урокът започна със слушане с разбиране на английски език, чиято цел бе да фокусира вниманието на учениците върху шестте вида любов според теорията на Джон Лий.  След това десетокласниците от отбора по философия разясниха по-подробно природата на всеки вид любов. След тях думата бе дадена на отбора по английски език, който към всеки вид любов добави английски идиоми и по този начин онагледиха с примери трудно разбираемите видове любов като прагматичната и маниакалната любов.

Десетокласниците, които работиха върху любовната поезия на П. К. Яворов, споделиха свои размисли  и лично творчество, посветено на любовта. Към тях се присъединиха техните съученици, които изследваха любовта в изобразителното изкуство в началото на ХХ век. Осев теоретичната част, те бяха подготвили и колаж от свои рисунки по темата.

Малко преди финала думата бе дадена на биолозите, за да обяснят какво се случва в човешкия организъм, когато човек е влюбен – те показаха нагледно, с подходящо видеофилмче кои хормони са в основата на магията любов.

И най-накрая химиците ни демонстрираха вулкан от емоции и огън без кибрит, за да ни илюстрират как в любовта можем да горим без да изгаряме. Те направиха и подариха на всички преподаватели червени рози в чест на предстоящия празник на влюбените.

Повече подробности за хода на урока и снимки от него може да видите в електронната книжка оттук.














Няма коментари:

Публикуване на коментар