вторник, 13 февруари 2024 г.

НП „ ЗАЕДНО В ИЗКУСТВАТА И СПОРТА“

 Периодът от началото на месец ноември та чак до последните дни на първи учебен срок беше изпъстрен със спортни изяви на футболните и волейболните ни отбори.

Началото поставиха волейболистите ни на 09.11.2023 година, които приеха гостите от ОУ „ Св. св. Кирил и Методий“. Момчетата победиха с резултат 2:0, а момичетата загубиха от своите връстници със същия резултат. Последва разменно гостуване на отбора на момчетата, които този път загубиха с 0:2 гейма. Края на маратона от срещи по проекта с ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ бе в края на ноември. Момчетата ни отново загубиха своя мач, но момичетата се реваншираха за загубата им като в успорван тайбрек победиха с 2:1.

На 15.12. 2023 година отбора ни по футбол 5-7 клас беше домакин на контролна среща с гостуващия отбор на СУ „Св. Климент Охридски“, с. Стамболово. Срещата завърши с победа на нашите момчета с резултат 7:3, като с по два гола се отличиха: Тодор Тодоров, Божидар Михайлов и Берк Манчев, а победния гол бе дело на Дженк Кямил.

Футболната надпревара продължи и на 21.12.2023 година, този път на терена на стадион „ Младост“.  Нашите момчета срещнаха своя нов противник, а именно  - отбора на ОУ „Н. Й. Вапцаров“, Хасково. И двата отбора показаха доста атрактивен футбол, но срещата завърши в полза на нашите футболисти  с резултат 4:0. Точни за отбора ни бяха: Божидар Михайлов с две попадения и Дженк Кямил и Станимир Пантаджиев с по едно.

На 19.12.2023 година отборите ни по волейбол момичета и момчета 5-7 клас бяха домакини на представителната изява по НП „Заедно в изкуствата и спорта“. Гости бяха отборите на ОУ „Любен Каравелов“, Хасково. Първи на старта застанаха момичетата, които, за съжаление, загубиха от своите връстници с 0:2 гейма. В следващата среща момчешкия волейболен отбор върна резултата, като победи с 2:0 гейма.

През новата 2024 година волейболните ни отбори, набрали скорост, продължиха да домакинстват и гостуват на своите достойни спортни съперници. На 24.01.2024 година те посрещнаха момчетата и момичетата на СУ „ Васил Левски“, Хасково. В първата среща отбора на момчетата победи с резултат 2:0, а момичетата загубиха с резултат 0:2 гейма.

На 31.01.2024 година гостувахме на ОУ „Л. Каравелов“. И двата ни тима записаха загуби. Момчетата в драматичен тайбрек с резултат 1:2, момичетата 0:2.

Много емоции, сълзи от радост и тъга имаше по спортните терени. Редуваха се победи и загуби, но това не обезкуражи нашите паисиевци. Нови спортни изяви им предстоят. Да им пожелаем успех и много победи!














Няма коментари:

Публикуване на коментар