петък, 21 май 2021 г.

Портрети: Йорданка Дикова

 

Йорданка Дикова - главен начален учител
Паисиева награда - 2021

Г-жа Йорданка Дикова е колега, учител, вдъхващ доверие – тя никога няма да Ви предаде или подведе. Тя Ви изслушва внимателно докрай, преценява ситуацията трезво и без излишни емоции, и едва тогава ще даде мнение без да се налага. Много обичам да работя с нея точно заради това нейно качество – благоразумен и сериозен поглед, който веднага внася яснота.

Тя, учителят

Г-жа Йорданка Дикова смята, че човек винаги има какво да даде на другия и какво да вземе от него. Най-ценни са взаимоотношенията, които обогатяват и двете страни, тогава всички печелят. Уважението, доверието и искреността са в основата на човешкото общуване. Усмивката и доброто настроение са безценни.

Преди да има изисквания към другите, тя изисква най-много от себе си – по това се познава добрият учител, който е готов да се отнася с уважение към другите, да цени чуждото мнение. Тя се стреми освен с интелектуалните възможности на учениците, да работи и обогатява и техните емоционални способности.

Тя е привърженик на малките крачки, които водят до големи резултати. Ако се вгледате в нейната работа, ще забележите, че тя си поставя „малки“ цели, като например, да изгражда позитивна среда в класната стая, която играе важна роля за успеха на образователния процес. И така, стъпка по стъпка, тя стига до големия успех, който ѝ носи обичта на ученици, родители и колеги.

Диана Тенева

Няма коментари:

Публикуване на коментар