петък, 8 юли 2016 г.

Портрети: Галина Хасабалиева

 

Галина Хасабалиева - старши учител по музика

Паисиева награда - 2009 г.

Г-жа Галина Хасабалиева започва работа в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Хасково, през 1993 година като преподавател по музика. Любовта ѝ към музиката и лекотата, с която я преподава, стремежът ѝ към непрекъснато самоусъвършенстване и нови предизвикателства, я мотивират през целия ѝ професионален път. Ученето през целия живот е нейно кредо. Тя непрекъснато се развива и обогатява професионалните си знания и умения чрез участие в разнообразни курсове, обучения и специализации. Предава познанията си на колеги, създава интелектуална среда.

Г-жа Галина Хасабалиева умело открива заложбите и способностите на всеки ученик, като насърчава развитието и реализацията му. Успоредно с учебния процес тя подготвя учениците за участие в ученически форуми на извънкласната дейност, участие в областни и общински мероприятия, в училищни концерти, откриване на учебни години, открити  уроци и мероприятия на колеги.

Активно е участието ѝ и в проекти на Министерство на образованието и науката:

            Проект „УСПЕХ“

            Проект „Твоят час“

Резултатите от нейната творческа дейност са видими: създаване на музика на училищния химн 2009г.; «Да победиш Хаоса», 2006г.; «Коледна Вселена», 2013г.; «Save Us», 2012г.; «Есенен салон на изкуствата», 2012г.; «Словото е по-силно от оловото», 2009г.; „Училище на радостта“ /откриване на училищно радио/, 2007г.; „Зимна радост“, 2012г.; „12 клас се шегува със себе си“, 2004г.; „Днес е празник“; Паисиеви дни 2007г.; Откриване на училищен музей; „Коледа“, 2008г.;  „Последният училищен звънец“, 2009г.  Втори и трети форум на ученическите клубове – 2009г.

Г-жа Галина Хасабалиева участва активно в благотворителните кампании на училището, за събиране на средства за подкрепа на деца от социално слаби семейства, деца на бежанци, нуждаещи се от животоспасяващи операции: „С вкус на Коледа“, „Великден за всеки“, „Подари надежда вместо цвете“ и „Заедно можем повече“.

Съвременен будител, новатор, творец, вдъхновител, благодетел, човек с изключителни заслуги за издигане на имиджа и авторитета на СУ „Св. Паисий Хилендарски" в региона и страната.





Няма коментари:

Публикуване на коментар