четвъртък, 7 юли 2016 г.

Портрети: Олга Кончева


Олга Кончева - старши учител 

Паисиева награда - 2008
 


Г-жа Олга Кончева започва работа в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Хасково, през 1993 година като преподавател по изобразително изкуство. Стремежът ѝ към непрекъснато самоусъвършенстване и нови предизвикателства, я мотивират през целия ѝ професионален път. Тя непрекъснато се развива и обогатява професионалните си знания и умения чрез участие в разнообразни курсове и обучения. Предава познанията си на колеги от града, създава позитивна работна среда.

Нейно водещо мото в професионалния ѝ път е, че „учениците творят, когато творят техните учители“. За себе си тя казва: „Учител съм по изобразително изкуство, защото вярвам, че мога да направя детския живот в училище мъничко по-цветен. А цветовете са все от палитрата на детството.“

Г-жа Олга Кончева умело открива заложбите и способностите на всеки ученик, като насърчава развитието и реализацията му. Успоредно с учебния процес тя подготвя учениците за участие в различни конкурси и състезания, в областни и общински мероприятия, в училищни концерти, откриване на учебни години, открити  уроци и мероприятия на колеги.

Резултатите от нейната творческа дейност са видими – нейни ученици печелят призови места на конкурси и състезания: Международен ученически конкурс „Заедно в XXI век”; Национален конкурс „Зелена планета”; Национален конкурс „ Не на войната по пътищата”; „Завещано от Апостола”; „Коледна магия” – конкурс за коледна картичка; Национален конкурс „Възкресение Христово“; Световен конкурс за хайку рисунка.

Г-жа Олга Кончева  участва активно в благотворителните кампании на училището, за събиране на средства за подкрепа на деца от социално слаби семейства, деца на бежанци, нуждаещи се от животоспасяващи операции: „С вкус на Коледа“, „Великден за всеки“, „Подари надежда вместо цвете“ и „Заедно можем повече“.

Съвременен будител, новатор, творец, вдъхновител, благодетел, човек с изключителни заслуги за издигане на имиджа и авторитета на СУ „Св. Паисий Хилендарски" в региона и страната.




Няма коментари:

Публикуване на коментар