понеделник, 15 май 2023 г.

Портрети: Виолета Гочева

Виолета Гочева - старши учител по математика
Паисиева награда - 2023
 

            Г-жа Виолета Гочева започва работа в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Хасково, през 2001 година като преподавател по математика. За това време се утвърди като висококвалифициран педагогически специалист. Ученето през целия живот е нейно кредо. Тя непрекъснато се развива и обогатява професионалните си знания и умения чрез участие в разнообразни курсове, обучения и специализации. Член е на работни екипи по проекти и национални програми.

            Преди да има изисквания към другите, г-жа Виолета Гочева изисква най-много от себе си – по това се познава добрият учител, който е готов да се отнася с уважение към другите, да цени чуждото мнение. Тя е привърженик на традиционната методика в клас и на малките крачки, които водят до големи резултати. Ако се вгледате в нейната работа, ще забележите, че тя си поставя „малки“ цели, като например, да изгражда позитивна среда в класната стая, която играе важна роля за успеха на образователния процес. Тя умее да излъчва сигурност, спокойствие и добронамереност, и в същото време да внушава респект. Тя се стреми да научи учениците си първо да повярват в собствените си сили, а след това, че няма нищо непостижимо, когато се работи с желание.

            Зад всички тези факти за Учител с главна буква стои един ведър човек, готов винаги да реагира с необходимата професионална компетентност, внимание и отзивчивост. Креативност, всеотдайност и новаторство са качествата, с които госпожа Гочева дава пример на подрастващото поколение и допринася за обогатяването и утвърждаването на СУ „Св. Паисий Хилендарски"  като училище с авторитет в града ни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар