понеделник, 15 май 2023 г.

Паисиева награда за ученик - 2023



    Носител на Паисиевата награда за ученик през учебната 2022/2023 година е Едже Метин Осман от VIII клас.

    Едже Метин Осман учи в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ от първи клас. Завършва основното си образование с пълен отличен и показва отлични резултати на НВО в 7. клас. Избира да продължи образованието си в нашето училище и да надгради постигнатото дотук. Тя е амбициозна, мотивирана, с  интерес към всички учебни дисциплини. Притежава логично, конкретно и творческо мислене. Винаги в срок и прецизно изпълнява поставените ѝ задачи. С желание се включва във всички извънкласни и извънучилищни дейности и проекти. Ученичката участва в областен кръг на олимпиадата по английски език, където се представи отлично. Осмокласничката взе участие  в Десетия национален декемврийски конкурс за хайку „С аромат на зима” и  беше удостоена с втора награда, а отличената творба е поместена в брой 1/2023 на „Картини с думи и багри“ – списание за литература и визуални изкуства .

    Гимназистката е скромна и дисциплинирана, тя е еталон за безупречно поведение. Винаги усмихната, отзивчива и толерантна във взаимоотношенията си с всички в училищната общност.  Паисиевата награда е заслужено признание за Едже, която доказа, че е  достоен паисиевец. Пожелаваме ѝ още много успехи и отличия!

 

Паисиева почетна грамота

        Николета Станимирова Стоева е с отлични постижения в учебния процес. Тя казва за себе си: „Уча с удоволствие!”. Показва добри резултати по всички учебни предмети. Затова с ентусиазъм се включва в състезания, конкурси, олимпиади, където се представя достойно, проявявайки търпение, воля и състезателен дух.

        Ученичката участва активно в училищния живот като член на клуб „Журналист” и клуб „Архимед”. Водещ е на мероприятията от класната и извънкласната дейност по различни предмети. Част е и от екипа на многобройните благотворителни и представителни инициативи в училище.

        Усмихната, лъчезарна, добронамерена, Николета е любимка и се радва на доверието на своите съученици и приятели. Целият 6 в клас я приема като втори класен ръководител.

      За себе си тя споделя: „Трябва да уча усилено, за да постигна мечтите си. А аз имам много мечти!”. Отговорна, упорита, любознателна – достоен паисиевец!


Няма коментари:

Публикуване на коментар