понеделник, 2 март 2020 г.

Трети март в нашето училище


       

Хорова рецитация на "Аз съм българче" - Иван Вазов

      По повод националния празник на България ученици от 2-3 клас направиха хорова рецитация на стихотворението на Иван Вазов „Аз съм българче“. Те бяха подкрепяни и окуражавани от първокласниците. 




   По-големите ученици от четвърти клас се включиха в мероприятието на ОП „Младежки център“ – гр. Хасково и показаха своите знания и умения, свързани с Освобождението на България и нашия град.




     А за още по-големите ученици от 5 -7 клас преподавателите по обществени науки са подготвили образователна игра „Памет българска“, която проследява историческата съдба на България – от създаването й, през зората на Възраждането, с повика на Паисий, чиято „ История“ звучи като химн на надеждата, за да стигне своя апогей в Априлската епопея и дългоочакваната Свобода. И далеч преди апостолите да започнат своята битка, българите са спечелили духовно тази борба. Защото народът притежава три свещени неща, които са му давали импулс да живее: Род – царствен и вековен; Вяра – силна и непоклатима; Език – като молитвен мълвеж, но и като огън и меч.

Повече подробности и снимки може да видите на сайта на училището оттук. 

Снимки: Анастасия Петрова, Мариана Ангова и Диана Стоянова
















Няма коментари:

Публикуване на коментар