четвъртък, 26 март 2020 г.

Нашето училище с много добри постижения в онлайн олимпиадата BeSafeNet Olympiad 2020


Природните бедствия и технологичните аварии могат да причинят жертви и големи икономически загуби. Ако превенцията не е възможна за много опасности, можем да се опитаме да намалим уязвимостта към бедствия, като предоставяме, по-специално на учители и ученици, точна информация за бедствията и как да смекчим последствията от тяхЗа да се насърчат знанията за бедствията и свързаните с тях превантивни мерки сред учениците от средното училище,през февруари 2020 г. ще бъде организирана олимпиада по природни и технологични опасности под егидата на Европейското и Средиземноморското споразумение за големи бедствия (EUR-OPA) на Съвета на Европа, платформа за сътрудничество между 25 страни от Европа и южното Средиземноморие в областта на предотвратяването и готовността за бедствия от 1987 г.
      Олимпиадата се състоя от онлайн състезание на 28.02.2020 от 9:00 GMT. То е предназначено предимно за ученици от средните училища на 25-те държави-членки на споразумението. 
    Нашето училище се включи в състезанието с отбор „Survivor”, съставен от осмокласниците Габриела Георгиева, Денис Садула, Сезен Юкселова и Касим Фердун. Надпреварата бе много оспорвана, защото броят на отборите-участници в олимпиадата бе 272, а нашият отбор е на 82 позиция с резултати 7.50 / 10 (есе)  и 69.75 / 100 в онлайн състезанието.



Няма коментари:

Публикуване на коментар