петък, 1 март 2019 г.

Състезание „Аз обичам България“ в нашето училище

„Аз обичам България“ - три думи, които всеки от нас трябва да носи в сърцето си. Да обичаш и да се гордееш истински със своята родина означава да я познаваш. Това е нашата мисия днес - да възкресим спомена за онези паметни моменти от най-бурното и величаво време в нашата история - Априлската епопея  и Руско-Турската освободителна война. Това е време на погром и страдание, но и време на безмерен героизъм и воля да се бориш за свободата си.“ С тези думи започна състезанието, посветено на националния ни празник в нашето училище.
Преподавателите по история и цивилизации бяха подготвили много въпроси, изискващи задълбочена подготовка, с които и двата отбора се справиха отлично. Имаше, разбира се,  и занимателни игри с публиката, и музикални загадки. С една дума, като на истинско състезание в телевизията. Най-хубавото е, че музикалните паузи бяха подбрани да съответстват на темата – възрожденски и патриотични песни, които се подемаха от публиката и се пееха с видимо удоволствие. Всяка игра имаше свое много конкретно название,  което е доказателство за перфектната предварителна подготовка от страна на организаторите от методическо обединение „Обществени науки“.

Състезанието завърши с построяването на паметника „Шипка“. И верни на мотото "Съединението прави силата", двата отбора издигнаха мемориала, като за пореден път доказаха, че екипната работа дава отлични резултати. Накрая, всички – ученици и преподаватели, се хванаха на кръшно българско хоро.















Няма коментари:

Публикуване на коментар