сряда, 26 декември 2018 г.

Коледа дойде!



Честито Рождество Христово! 

 Прекрасна новина дойде до нас. Божият син се роди. Той дойде при нас, за да ни научи на най-важните неща и да ни предаде божиите завети. 
 Коледа дойде. Дълго чаканият светъл празник настъпи. Бъдни вечер е време за семейството и най-близките до сърцето ни хора. Постната трапеза събира всички млади и стари на една синия. Важното за всички ни е времето, отделено за всеки. Една добра дума и малко отделено време да изслушаме близките си и да чуем как всеки е преминал през годината, колко мечти е постигнал и колко е пренебрегнал в името на другия. Всеки миг е важен, и всяка минута се запечатва в душата, и сърцето и дълбае с огнени букви спомени незабравими.
 Какво е Коледа? Дали съществува чудото и имаме ли очи да го видим. За мен Коледа е вълшебен миг. Миг от вечността. Коледа са малките и прекрасни снежинки, сипещи се от небето. Белият юрган покрил земята, а коминчетата да пушат весело. Децата се носят по снежната пързалка и няма по-прекрасен миг от тоя. Смях и лудории. Коледа е още аромат на елхови клонки, канела и домашно приготвени сладки. Отрупана трапеза. Голямо семейство. Близки и любими хора.Обич, усмивки и топлота. Коледа е детски смях, елха, играчки, светлинки. Коледа е чудо, сега и завинаги!
 Каква всъщност е Божията повеля? Защо Бог е дошъл сред нас? На какво трябва да се научим всъщност?  Много въпроси и само един простичък отговор. Доброта и любов. Две от най-важните ценности човешки. Да бъдем добри е най-важното Божие послание. Добри към близките до сърцето си хора, познати, непознати и дори врагове. Ако можем да бъдем милосърдни, състрадателни, разбиращи, светът щеше да бъде по-добър. Да творим доброта всеки ден би било прекрасно. Света щеше да е по-красив. Любов. Съществува ли безусловната любов? Да. Може да се види в очите на всяко дете, на баба и внуче, на родители, зърнали своята рожба, на влюбените... Да обичаме без очакване за същото, всеки и всичко.
 Всяка глътка живот е важна за нас. Всеки миг на радост, щастие, любов, мъка, болка и тъга са част от едно вълшебство. За да бъде светът по-красив и съществуването ни по-истинско, трябва да влагаме в живота си повече Любов и Доброта.
 Коледа дойде! Нека тез дни носят вълшебството и променят хора и животи завинаги. 
 Честита Коледа! Нека тя бъде ново начало към едно по-прекрасно бъдеще. Нека вълшебствата ни следват на всяка крачка. Отворете сърцата си и очите ще виждат чудесата всеки ден!






Камен Василев

Няма коментари:

Публикуване на коментар