вторник, 12 март 2024 г.

Кариерно ориентиране на седмите класове

        На 12.03. 2024 г гост в нашето училище беше госпожа Тюркиян Исмаил - главен експерт в Регионалната инспекция по околна среда и водите гр. Хасково. Тя е възпитаник на училището, родител на наша ученичка, добронамерена, позитивна, изключително добър професионалист. Тя запозна седмокласниците ни с длъжността, която изпълнява в РИОСВ.

С любов и преклонение пред бившите учители, с мили спомени за прекараните незабравими единадесет години, за знанията и отличната подготовка, която е получила по всички общообразователни предмети, започна разказа си тя. Вдъхновяващо, интересно и забавно.

            Госпожа Исмаил разказа за предизвикателствата пред опазването на околната среда и нашата природа. Тя привлече вниманието с интересните примери за защитени растения и животни. За фермата за пауни, която се намира на територията на Хасково, за обновяването, което предстои в зоопарка, за места, където нерегламентирано се изхвърлят отпадъци и за опасностите от не почистването на речните корита, за щъркелите и защитените вековни дървета. На финала на срещата  учениците получиха и подаръци от РИОСВ.  








Няма коментари:

Публикуване на коментар