неделя, 20 септември 2020 г.

Духът на спорта – изложба на наградени български творби от 16-ти Световен конкурс за детско хайку с рисунка на тема „Спортове”

 

Изложбата представи 25 наградени творби на български деца от 16-тия Световен конкурс за детско хайку с рисунка на тема „Спорт”, организиран от японската фондация JAL и Български хайку съюз със съдействието на Детския отдел на Столична библиотека. Творбите са посветени на разнообразието на различните видове спорт, мотивацията, силата, дисциплината и уменията, които възпитават. Изложбата бе аранжирана с тематични композиции на Школа по икебана „Сога”. Събитието беше съпътствано от изложба-базар на стихосбирки и книги, посветени на хайку и уъркшоп за деца „Първи стъпки в оригами и хайку” под ръководството на Венелина Петкова и Весислава Савова от Българския хайку съюз.

 

Конкурсът бе организиран от Фондация JAL, Япония със съдействието на Български хайку съюз. Награждаването се състоя в Дома на киното, гр. София на 19.09.2020 от 11:30 ч. Всички наградени участници получиха грамоти и предметни награди от културното аташе на Япония. Техните хайку бяха прочетени и коментирани от членове на българското жури. От участвалите 303 деца наградени са 25, от които шест награди са на наши ученици. По време на подготовката за конкурса учениците бяха подкрепяни и напътствани от г-жа Кончева /рисунки/ и г-жа Диана Тенева /хайку/.




Няма коментари:

Публикуване на коментар