понеделник, 24 февруари 2020 г.

Нашето училище - участник в онлайн олимпиадата BeSafeNet Olympiad 2020



          
         Природните бедствия и технологичните аварии могат да причинят жертви и големи икономически загуби. Ако превенцията не е възможна за много опасности, можем да се опитаме да намалим уязвимостта към бедствия, като предоставяме, по-специално на учители и ученици, точна информация за бедствията и как да смекчим последствията от тях.
        За да се насърчат знанията за бедствията  и свързаните с тях превантивни мерки сред учениците от средното училище, през февруари 2020 г. ще бъде организирана олимпиада по природни и технологични опасности под егидата на Европейското и Средиземноморското споразумение за големи бедствия (EUR-OPA) на Съвета на Европа, платформа за сътрудничество между 25 страни от Европа и южното Средиземноморие в областта на предотвратяването и готовността за бедствия от 1987 г.
       Олимпиадата ще се състои от онлайн състезание на 28.02.2019 от 9:00 GMT. То е предназначено предимно за ученици от средните училища на 25-те държави-членки на споразумението.
     Нашето училище ще се включи в състезанието с отбор „Survivor”, съставен от осмокласниците Габриела Георгиева, Денис Садула, Сезен Юкселова и Касим Фердун. В момента тече трескава предстартова подготовка. Осмокласниците пишат и есе на английски език, което ще реши изхода от състезанието при равни резултати на първите два отбора.




Няма коментари:

Публикуване на коментар