петък, 13 декември 2019 г.

Седмица на четенето

Особено оживление цареше в училището ни през Седмицата на четенето. Артистична инсталация „Ретро зима” украси фоайето на 3 етаж. Тя представи творби на любими детски поети от XX век. 
   Първите два дни от четенето посветихме на предстоящите Коледни празници. Учениците от 5 и 6 клас посетиха представлението „Коледа в музея”, организирано от РИМ – Хасково. Тук се проведоха и литературните четения на коледни благословии и коледни притчи. 
   Вдъхновението не ни напусна и през следващите дни от седмицата. Децата от ПДГ посрещнаха специални гости – вълка и трите прасенца. Драматизацията на приказката им бе представена в изпълнение на учениците от 7б клас. 
   Интересно мина и литературното четене „Магията на приказките” при първи клас. Тук петокласниците прочетоха своите авторски приказни истории, които са създадени по модела на вълшебните приказки. Творбите бяха оформени като книжки и подарени на малчуганите. Българската народна приказка „Златното момиче” развълнува децата и предизвика интересен диалог между тях. 
   Маратон на четенето – така може да се определи това, което се случи през Седмицата в часовете по ИКЧ в начален етап. Под наслов „Четенето интересно” малките ученици от  1 до 4 клас се докоснаха до богатството и мъдростта на българските народни приказки. 
   В трети клас се проведе и състезание „Най-добър четец”. Седмицата на четенето тази година завърши с инициативата на клуб „Журналист” „Сподели ми книга, сподели ми знание”. Класните стаи в часовете по РП се превърнаха в импровизирани малки библиотеки, в които всеки можеше да избере предпочитаната книжка. 

Клуб „Журналист”













Няма коментари:

Публикуване на коментар