вторник, 26 ноември 2019 г.

Национално състезание по творческо писане на английски език




Ученици от шести, седми и осми клас участваха в първия кръг на националното състезание по творческо писане на английски език. То се проведе на 26.11.2019 г.
След регистрацията на училището ни, учениците, изявили желание да участват, работиха усилено в поредица от консултации под ръководството на своите преподаватели – г-жа Диана Тенева и г-жа Фатмегюл Акреп.
Състезанието е създадено, за да насърчи българските ученици да мислят творчески, да пишат и да се забавляват на английски език. В него могат да участват ученици от 6-и до 12-и клас, които изучават английски език в държавни, общински и частни общообразователни училища. По регламент то е разделено по възрастови групи и темите са различни.
В деня на училищното състезание в рамките на един час участниците пишат на английски език по една от зададените интересни теми (напр. „Скритите таланти на светулката“ „На една усмивка разстояние“ и др.)  Учениците пишат без да използват речници, учебници и други ресурси.
Всички участници получават сертификати за участие, а класиралите се на първо, второ и трето място ученици и техните учители и допълнителни награди на специална церемония през м. февруари 2020 г.

Диана Тенева

Няма коментари:

Публикуване на коментар